Juni

1 arrangementer

Middelaldergilde
Foredrag Fest
Torsdag 06. juni
El Brutus, Eiriks gate 2

Middelaldergilde

I anledning byjubileet Oslo 2024, lever vi oss inn i hvordan det var i det tidligste Oslo, i middelalderen, og spiser og drikker det de spiste. Har du lyst til å smake hva folk spiste og drakk i middelalderen? Arkeologiprofessor Marianne Vedeler og vinjournalist Lise Aanes tar smaksløkene dine tilbake i tiden under dette jubileumsgildet.

Med utgangspunkt i Mariannes bok Middelalderens Kjøkken serverer vi en femretters middelaldermeny, og til dette skal vi smake fem viner laget med produksjonsmetoder fra samme tid og fra samme steder som i middelalderen. Lise Aanes, journalist i Dagens Næringsliv og forfatter av boken Naturvin, har satt sammen vinpairingen som gir deg et innblikk i vinene som ble drukket i Skandinavia på denne tiden. Gildet finner sted på El Brutus, et steinkast unna Oslos middelalderpark.

Påmelding: Booking hos El Brutus: Følg lenken og velg torsdag 6. juni, enten kl 17 eller kl 20: https://book.dinnerbooking.com/no/nb-NO/book/index/1111/2 

August

2 arrangementer

Oslo torg
Fest
Lørdag 17. august 12:00–16:00
Oslo middelalderfestival - Middelalderbyen, Gamlebyen

Oslo før Kristiania

Vi markerer den gamle byen Oslo, viser det tidlige bymiljøet fra middelalderbyen og opp til flyttingen. Dette blir det første arrangementet i den nyanlagte Middelalderparken. Vi skal feire med konsert av Modus, taler og et kranselag på den nye laftede Sjøboden. Det blir underholdning, riddere til hest, levende historie og det strete-marked. Gratis og for hele familien.

Bybrannen
Fest
Lørdag 17. august 21:00–23:30
Oslo middelalderfestival - Middelalderparken, Gamlebyen

Oslo brenner

Vi markerer den dramatiske kvelden hvor Oslos trehusbebyggelse sto i flammer 17. august 1624. Denne siste brannen markerte slutten på den gamle byen Oslo. På dette kveldsarrangementet skal vi ha konsert og flammeshow i Middelalderparken. Ta med et teppe og gode venner og opplev flammene denne sene sommerkvelden. Vi venter på skumringen sammen før flammene settes i gang.

September

2 arrangementer

OB 06077
Fest Teater Arkitektur
Lørdag 28. september 12:00–21:00
Oslo Nye Teater - Akersgata 38, Centralteatret ute/inne

Jubileumsfest i Akersgata

Oslo Nye Teater inviterer til gratis jubileumsfest i Akersgata for barn og voksne. Alle rom på Centralteatret er åpne for anledningen med spennende opplevelser gjennom dagen i de forskjellige rommene. Mat og drikke selges utendørs i den bilfrie gata.

Vi starter dagen med fokus på de minste med Plutselig Barneteater, ansiktsmaling og Oslo-quiz! Deretter ønsker vi unge talenter fra Hip Hop 101 med Jonathan Castro velkommen inn på vår 127 år gamle scene.

Paneldebatt om arkitekturen i Oslo med fokus på Centralteatrets historie, med innledning av Mari Lending, historiker AHO og Erlend Skjeseth, arkitekt på Kastler Skjeseth Architechts.

Christian IV grunnlegger Christiania Adolph Tidemand
Fest Teater Byvandring
Lørdag 28. september 13:00–15:00
Oslo middelalderfestival - Starter i Middelalderparken og går til Christiania torv

Christiania grunnlegges

Bli med i Oslo-borgerne anno 1624s protesttog mot flyttingen av byen fra Gamlebyen til Christiania torv. Vi går i felles opptog med historiske karakterer, paroler og trommer. På Christiania torv er det dramatisering av grunnleggelsen av Christiania som var 28. september 1624. Du får møte Musketerkorpset, Christian kvart, det blir taler, musikalske innslag og sang ved Gamlebyen kro- og kirkekor.

Bli med på opptog eller møt direkte på Christiania torv for å feire selve grunnleggelsen av Christiania.

Oktober

1 arrangementer

Oslo Byes vel Foto: Nicolas Tourrenc
Kvadraturen Dans Fest
Lørdag 26. oktober 17:00–22:00
Oslo Byes Vel - Den Gamle Krigsskole, Tollbugata 10

Ball anno 1624

Bli med på en tidsreise til 16- og 1700-tallets Christiania!

Vi inviterer til ball i rokokkopaléet fra tidlig 1700-tall, der du får lære å danse danser i ekte 1600-talls stil, til levende musikk spilt av profesjonelle barokkmusikere.

Dansemester Elizabeth Svarstad holder først et dansekurs, og til kvelden blir det ball. Elizabeth Svarstad er dansekunstner og har doktorgrad i norsk dansehistorie. Ballet gjennomføres med danseledelse og levende musikk. Deltakerne oppfordres selvfølgelig til å kle seg i drakter fra tiden.

Til arrangement